Wat is kindercoaching?

 

Kindercoaching is een laagdrempelige vorm van hulp aan kinderen. Als kindercoach neem ik kinderen als het ware tijdelijk bij de hand en help kinderen weer lekker in hun vel te zitten, in hun eigen kracht te komen en vaardigheden aan te leren die helpen bij het oplossen van de hulpvraag. 

 

Ik coach kinderen die thuis of op school vastlopen, gedrag vertonen waar (bonus)ouders of omgeving geen raad mee weten, gepest worden of moeite hebben met leren. Kinderen en (vaker nog) (bonus)ouders hebben een groeiende behoefte aan vakkundige en professionele kindercoaches bij wie ze terecht kunnen met vragen, problemen en twijfels.

 

Samen met het kind ga ik op zoek naar een oplossing voor zijn of haar uitdaging. Wanneer het kind ontdekt dat het zijn eigen uitdaging aan kan en het doel kan bereiken geeft dat een goed gevoel en meer zelfvertrouwen.

 

Het kind staat centraal en mag volledig zichzelf zijn. Zo gaan we onderzoeken wat de kwaliteiten van het kind zijn. Deze kwaliteiten zetten we in om het doel te bereiken.