Ouder coaching

 

In de brieven voor mijn spreekuur op basisscholen begin ik altijd met de volgende zin: `ik ben ervan overtuigd dat iedere ouder het beste wil voor zijn of haar kind`. Soms kun je echter wel een steuntje in de rug gebruiken. 

Kinderen worden dan vaak bij mij aangemeld voor een coaching traject. Tijdens mijn druk bezochte spreekuren en bij intakegesprekken merk ik echter dat ouders ook de behoefte hebben aan tips en advies. Daarnaast willen ouders graag extra begeleiding bij opvoed- en ontwikkelingstaken, zoals bij slecht slapen, hoog gevoeligheid of in echtscheidingssituaties. Een luisterend oor en even je verhaal kwijt kunnen is ook fijn. 

 

Dat is de reden waarom ik ouder coaching ga aanbieden. Soms zie je alleen nog de negatieve en niet leuke dingen bij je kind. Of denk je vaak “doe ik het wel goed” en “kan ik het wel”. 

We gaan tijdens de coaching op zoek naar je eigen kwaliteiten en die van je kind. We gaan op zoek naar wat wel werkt in jullie gezin en bij jullie past. We gaan de druk weghalen van de negatieve gedachtes en ze ombuigen in positieve. Tevens gaan we op zoek naar de reden waarom je kind zich zo gedraagt. Ik leer je op een andere manier naar je kind te kijken en ook naar jezelf.

 

Ik bied sessies aan van 1 uur en samen kijken we hoeveel je er nodig hebt. Het is uiteraard ook te combineren met het coachen van je kind. Zo worden ouders ook betrokken bij de kindercoaching. 

 

Ben ik dan de perfecte moeder? Nee, absoluut niet! Ik wil ook het beste voor mijn kinderen en kijk wat past bij ons gezin en wat goed voelt. Ook ik heb geworsteld met de gedachte als “doe ik het wel goed”.  Ik mag mezelf ervaringsdeskundige noemen op het gebied van hoog gevoeligheid en kinderen in echtscheidingssituaties en samengestelde gezinnen. Inmiddels weet ik dat ik het niet altijd goed doe, maar ik doe wat het beste voelt voor mij en mijn gezin! Daar wil ik graag andere ouders bij helpen!