Ik ben Monika Mak, 39 jaar oud en ik woon in Barendrecht. Ik ben moeder van 2 bonusdochters en 2 eigen dochters in de leeftijd van 8 tot 19 jaar.

 

Na de Havo heb ik de opleiding SPW (sociaal pedagogisch werk) gedaan, omdat ik graag met kinderen wilde gaan werken.  Ieder kind is anders en ieder kind is uniek.

 

Na 3 jaar stage bij Stichting Kinderopvang Zwijndrecht te hebben gelopen, waar ik in iedere leeftijdscategorie ervaring op deed, ben ik in 2003 gaan werken bij Stichting Kinderopvang Barendrecht.

 

In 2008 leerde ik mijn man kennen en kreeg ik er gelijk 2 bonusdochters bij cadeau. Het begin van ons mooie gezin. In 2010 en 2013 werd ons gezin uitgebreid met nog 2 dochters. Nadat onze oudste dochter heel ziek is geworden net na de geboorte en het eerst jaar niet naar de crèche mocht, besloten mijn man en ik dat ik onbetaald verlof op nam. Je eigen kind zo te mogen zien opgroeien was voor mij echt een cadeautje. En dus deed ik bij mijn tweede dochter hetzelfde.

 

In deze periode heb ik veel nagedacht over wat ik nu echt wilde. Ik kwam tot de conclusie dat ik meer diepgang wil en kinderen wil helpen die het moeilijk hebben en niet gelukkig zijn.

 

Na 15 jaar in de kinderopvang besloot ik een andere weg in te slaan. Maar wel met kinderen, want daar ligt mijn hart. In maart 2015 ben ik met veel enthousiasme begonnen aan de opleiding kindercoach aan de Academie voor Psychodynamica. Ik wil, als kindercoach, kinderen helpen meer zelfvertrouwen te krijgen, lekker in hun vel te zitten.  Vanuit mijn nieuwsgierigheid en intuïtie gaan we samen op zoek naar de kwaliteiten van het kind. Ieder kind heeft kwaliteiten in zich. We ontdekken de kwaliteiten en zetten deze in om de uitdaging aan te gaan om het doel van het kind te bereiken.

 

Tijdens mijn opleiding heb ik al met een aantal kinderen mogen werken. En om dan te zien wat je als kindercoach kunt betekenen voor deze kinderen, geeft zoveel voldoening van je vak! Kinderen groeien waar je bij zit. Zo mooi om te zien!

 

 

In april 2016 ben ik officieel kindercoach geworden na het behalen van mijn diploma! En kindercoachpraktijk Eigenwijz is nu een feit! Mijn praktijk heet Eigenwijz, omdat ik op mijn eigen wijZe kinderen coach. En kinderen gaan op hun eigen wijZe hun uitdaging aan.